iTunes și AirPlay 2, disponibile pe TV-uri Samsung

Apple a pregătit o surpriză posesorilor de televizoare Samsung: funcțiile iTunes și AirPlay 2 vor fi disponibile pe TV-urile producătorului sud-coreean.

Apple a fost, pentru mult timp, o ”grădină închisă”, o companie ale cărei servicii au fost disponibile exclusiv pe dispozitivele produse de companie. Această tactică s-a dovedit foarte bună pentru gigantul american, cumpărătorii fiind ”captivi” în ecosistemul creat de Apple.

Lucrurile par să se schimbe, însă. Compania a anunțat că unele dintre TV-urile smart Samsung din gamele 2018 și 2019 vor primi acces la iTunes, pentru filme și muzică, dar și la funcția AirPlay, un fel de Miracast proprietar Apple.

Aplicația iTunes va veni preinstalată pe TV-urile Samsung din gama 2019, iar modelele de anul trecut vor primi o actualizare de firmware. Cele două servicii vor fi disponibile în până 100 de țări iar utilizatorii vor putea închiria filme în 4K HDR. Mai mult, aplicația va integra și asistentul personal Bixby.

Această mișcare ar putea reprezenta un pas pregătitor pentru noul serviciu de streaming pe care Apple îl pregătește de ceva timp și e posibil ca iTunes să ajungă și TV-urile altor companii. Apple a investit circa un miliard de dolari în conținut original pentru această platformă, iar limitarea ei pe dispozitivele companiei s-ar putea dovedi o strategie păguboasă.

Apple a confirmat că funcția AirPlay 2 va ajunge curând și pe alte televizoare iar oamenii vor putea da comenzi vocale către siri, de genul ”Play Blade Runner 2049 in the Living Room”.

Sursa: start-up.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!