LIDL va deschide un nou magazin în Ilfov

Lidl continuă investițiile în România prin deschiderea unui nou magazin, pe data de 28 martie, în Voluntari, județul Ilfov, situat  pe Strada Eroilor, Nr. 120. Odată cu inaugurarea magazinului, se vor crea aproximativ 25 de noi locuri de muncă. 

Procesul de execuţie a noului magazin se află în linie cu strategia de sustenabilitate care face parte din modelul de business Lidl, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcţiilor şi în conformitate cu normele de protecţie a mediului. Astfel, în continuarea demersurilor de dezvoltare durabilă asumate de companie, Lidl adoptă o serie de soluţii şi tehnologii moderne, care asigură standardele înalte de eficienţă energetică. De exemplu, în unitate sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenţă şi sisteme de recuperare a căldurii, integrate în instalaţiile de ventilaţie. 

 Noua unitate din Voluntari are o suprafaţă de vânzare de peste 1.300 m² şi dispune de aproximativ 135 de locuri de parcare. Orarul de funcţionare va fi de luni până sâmbătă, între 07:30 şi 22:00, iar duminică între 08:00 şi 20:00.

Deschiderea unităţii din Voluntari, judeţul Ilfov, îi aşteaptă pe clienţi cu promoţii şi acţiuni speciale. În ziua inaugurării vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar şi la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri şi altele.  

Lidl a anunțat recent investiţii în produse marca proprie, “Cămara noastră” şi “Pikok”. Acestea sunt mezeluri marcate pe ambalaj cu “Reţetă Curată” şi se remarcă prin faptul că au eliminat din ingrediente 6 aditivi: soia, amidon, MDM, monoglutamat, gluten şi coloranţi sintetici.

Această iniţiativă face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei. Lidl doreşte să îşi îmbunătăţească calitatea produselor comercializate, după ce în 2018 a eliminat ouăle provenite de la găini crescute în baterii. Asta nu doar pentru sortimentul său, ci şi pentru produsele cumpărate de la furnizori locali.

Iată aditivii eliminaţi şi detalii despre ei:

  • Soia: sursă de proteină vegetală, care poate fi alergenă şi a fost asociată cu ginecomastia
  • MDM: ingredient obţinut prin dezosarea mecanică a cărnii
  • Amidon: agent de îngroşare şi stabilizare, care reţine apa din compoziţia produsului
  • Gluten: alergen care se găseşte în diverse cereale, care nu e tolerat de anumite persoane
  • Coloranţi sintetici: obţinuţi prin procese chimice
  • Monoglutamat (E621)

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!