Lista străzilor din Capitală de pe care se vor ridica mașinile parcate neregulamentar

Primăria Bucureşti a anunţat că începe de luni, 26 august, ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar de pe „reţeaua principală de străzi din Bucureşti”. 

Ridicarea, transportul şi depozitarea unui Logan (pe o zi) va ajunge la 500 de lei, iar ridicarea autoturismelor se va desfășura 24 ore din 24.

Municipalitatea nu va ridica mașinile de pe străzile micuțe, secundare, a dat asigurări Tudor Ionescu, consilier general municipal.

Consultați AICI lista, pe sectoare, a străzilor administrate de Primăria București.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Managementul Trasportului Bucuresti, va pune in aplicare, incepand cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019.

Subliniem faptul ca acest proiect vine in sprijinul fluidizarii traficului din Capitala si vizeaza strict acele vehicule care stationeaza neregulamentar pe principalele artere din Bucuresti si care blocheaza circulatia vehiculelor de interventie in caz de urgenta, ambulante sau masini de pompieri, precum si accesul in spitale, scoli, institutii publice, dar si circulatia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszapezire si salubrizare.
Procesul de ridicare a masinilor va fi unul continuu, 24/24 ore
Dispunerea ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar se va face de catre politisti rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, iar ridicarea se va face de catre Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti, care isi va desfasura activitatea cu sase autospeciale de ridicare a masinilor.
Masinile parcate neregulamentar si care au fost ridicate vor fi depozitate in spatiile special amenajate din Bulevardul Timisoara nr. 161- 163, Sector 6 si Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de functionare 24/24 ore, astfel incat masinile ridicate sa poate fi eliberate la orice ora.

Ulterior, cetatenii aflati in aceasta situatie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 – Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / detinatorului / utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau de folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea si transportul masinilor vor fi:
– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 5 tone inclusiv
– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de peste 5 tone
Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, incepand cu data si ora depozitarii, va fi de 150 lei/zi, iar plata pentru ridicarea si depozitarea acestora se va putea face in numerar sau cu cardul, la spatiul de depozitare.

Astfel, in functie de masa autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plati cetatenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti lucreaza in paralel si la realizarea de noi locuri de parcare. Astfel, Compania Municipală Parking a extins cu peste 2.000 de locuri fondul de parcaje exploatate, gestionând în prezent 10.145 de locuri avizate, și are în curs de avizare încă 1.500 de locuri de parcare, ținta fiind de a ajunge la un număr total de 37.000 de locuri. Compania a început, totodată, procesul de modernizare a parcajelor prin marcare, trasare și numerotare locuri, instalare de semnalizare rutieră verticală și orizontală, montare panouri informative”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Capitalei.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!