Liviu Dragnea a depus un proiect de lege care vizează indemnizația pentru mame

Președintele PSD Liviu Dragnea a depus marți, la Camera Deputaților, un proiect de lege care vizează indemnizația pentru mame. Mai exact, inițiativa legislativă prevede ca mamele care primesc indemnizații pentru creșterea copilului să poată obține și alte venituri, din desfășurarea de activități independente sau din drepturi de autor.
Activitățile independente, cele care privesc drepturile de proprietate intelectuală, precum și cele din agricultură, silvicultură și piscicultură, sunt activități care, prin desfășurarea lor, nu implică, de cele mai multe ori, absența părintelui de lângă copil, în perioada concediului. Mai mult, prin suspendarea activității, pot fi generate și alte consecințe, cum ar fi pierderea unor locuri de muncă pentru angajații celor care desfășoară astfel de activități, rezilieri de contracte încheiate cu terți, limitarea accesului la fonduri europene destinate activităților întreprinderilor familiale sau a microfermelor“, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, semnat de Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu și liderul de grup al PSD, Alfred Simonis. 
Liderul PSD a anunțat depunerea proiectului de lege, printr-o postare pe pagina personală de socializare, aducând din nou acuzații la adresa lui Klaus Iohannis și PNL.

Săptămâna trecută am primit un mesaj care îmi semnala faptul că actualele reglementări legislative nu permit mămicilor să aibă alte venituri decât cele din indemnizația de creștere a copilului. După ce am verificat și am constatat că există această piedică, am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze alături de mine rapid inițiativa de modificare a acestei legi.

Astăzi am depus la Parlament și acest proiect care permite mămicilor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor. Mulțumesc celor care ne-au atras atenția ca să putem interveni rapid și să îndreptăm situația. Nimeni nu este perfect, noi așa am gândit legea, am dublat alocațiile pentru copii, dar asta ne-a scăpat.

Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgență în această sesiune. Sper ca de data aceasta PNL și Iohannis să nu aplice blocajul cu care ne-au obișnuit în ultimii doi ani, atacând orice proiect al nostru la CCR”, a spus Liviu Dragnea.

Sursa foto: europafm.ro

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!