Viorica Dăncilă: ”Economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere ridicat”

Economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere ridicat, potrivit primelor rezultate publicate de Institutul Naţional de Statistică privind activitatea economică din luna martie şi trimestrul I al acestui an”, a declarat marţi, premierul Viorica Dăncilă.

În cadrul ședinței Executivului, prim-ministrul a susținut că “Institutul Naţional de Statistică a publicat ieri primele rezultate privind activitatea economică din luna martie şi trimestrul I al acestui an. Aş dori să punctez câteva date care dovedesc faptul că economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere ridicat. Cifra de afaceri din industrie s-a majorat în luna martie cu 4,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ceea ce a făcut ca în trimestrul I creşterea acestui indicator relevant pentru sustenabilitatea creşterii economice să fie de 6,6%. În luna martie câştigul salarial mediu net a depăşit 3.000 de lei, iar câştigul salarial mediu brut a depăşit 5.000 de lei. Asta înseamnă că românii câştigă în medie cu 13,5% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 50% faţă de luna martie 2016. Este important şi faptul că aceste creşteri salariale sunt înregistrate atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat, ceea ce arată că economia merge bine şi că măsurile luate de guvern au produs rezultatele aşteptate de cetăţeni“.

Premierul a punctat faptul că “estimările prăpăstioase” şi “comentariile alarmiste” ale unor reprezentanţi ai Opoziţiei cu privire la evoluţia economică a României sunt infirmate atât de cifrele oficiale, cât şi de instituţiile cu credibilitate în domeniu.

De asemenea, Viorica Dăncilă a anunţat reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele „montane, ecologice, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”. „Prin diminuarea cotei de TVA pe întreg lanţul de distribuţie contribuim la reducerea preţului acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase”, a afirmat premierul.

Sursa foto: gandul.info

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!