Ministrul Sănătății efectuează gratuit operații în timpul liber, cu permisiunea ANI

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că efectuează gratuit operaţii în timpul liber iar Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a permis acest lucru.

Miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, ministrul a fost întrebat dacă este vorba de o relaţie comercială în ceea ce priveşte operaţiile pe care le efectuează. El a negat şi a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă efectuează intervenţiile chirurgicale în mod gratuit.

Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic, fac o chirurgie complexă, şi sunt cazuri complexe – centrul din Sibiu este singurul centru din regiune. Toate intervenţiile sunt făcute la cererea pacienţilor, în timpul liber şi totul este foarte bine statuat de către ANI care mi-a permis acest lucru”, a spus ministrul Sănătăţii.

Costache a răspuns afirmativ și atunci când a fost întrebat dacă ar fi dispus să opereze într-un spital public şi a menţionat că plănuise să intre în operaţie în urmă cu trei săptămâni la Spitalul „Marie Curie”, însă nu a mai participat la operaţie deoarece a intervenit o şedinţă de Guvern.

Am ajutat acum trei săptămâni echipa de la ‘Marie Curie’, am trimis colegii mei, era plănuit să intru în operaţie, numai că a intervenit o şedinţă de Guvern”, a adăugat Victor Costache. 

Ministrul Sănătății este chirurg cardiovascular, șeful disciplinei de Chirurgie Cardiovasculară de la Facultatea de Medicină din Sibiu, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter, președinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății și membru Titular al Colegiului francez de Chirurgie Cardiacă.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!