Nelu Tătaru: „Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că țara noastră se confruntă cu un nou val de infectări cu noul coronavirus, însă situația pacienților în stare gravă, internați la terapie intensivă poate fi încă gestionată.

Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona”, a declarat Nelu Tătaru, marți seara, la Antena 3.

Oficialul Guvernului dă asigurări că, în acest moment, nu ia în calcul varianta carantinării vreunei localități din România.

Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureștiul, fiecare caz în parte, și în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum și cele care aglomerează în acest moment unitățile de primiri urgențe. Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice își fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a precizat Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, la nivel național, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 397 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!