Noi măsuri de restricții pe plajă, începând cu 1 august

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în hotărârea CNSU.

Măsura va fi valabilă de la 1 august.

Responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autoritățile locale și administratorii plajelor. Vor fi făcute și controale (…) Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Tot potrivit hotărârii CNSU, terasele vor fi închise la ora 23.00, iar „operatorii economici au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”.

Nelu Tătaru a mai precizat că perioada în care vor fi impuse măsurile „depinde de evoluție” și că propunerile CNSU vor fi adaptate de fiecare Comitet Județean pentru Situații de Urgență acolo unde există focare.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!