Parlamentul a aprobat decretul privind prelungirea stării de urgență

Parlamentul a aprobat joi, în şedinţă online, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României, pe fondul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Parlamentul cere Guvernului să prezinte în fiecare săptămână un raport al măsurilor, iar la finalul stării de urgență, Curtea de Conturi va verifica cheltuielile făcute în această perioadă.

Decretul a primit 404 voturi pentru, 29 voturi împotrivă și 5 abțineri.

Potrivit hotărârii Parlamentului, Guvernul nu va mai putea lua măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și va fi obligat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate sau pe care intenționează să le ia pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Singurele partide care au votat împotrivă au fost ALDE și Pro România. 

Ne-am săturat să auzim politicieni care nu sunt de acord cu ce face Guvernul și președintele dar totuși votează. Noi suntem consecvenți. Acum la fel vom fi singurii care avem și logică vom vota împotrivă. Deși ne dorim să păstrăm măsurile, votăm împotrivă pentru că nu e atașat la acest decret și un plan de repornire a economiei României. Criza economică ne va afecta de 100 de ori mai mult decât pandemia. 1 mai era o zi simbolică ca românii să se întoarcă la uncă. Firmele românești vor fi distruse mai rău decât în 2009 și vom pierde 10 ani”, a declarat Victor Ponta, la dezbaterile din plen.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!