PMB: Investiții de peste 3 milioane de euro la Spitalul Dr. Carol Davila

Potrivit comunicatului de presă al Primăriei Municipiului București, Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat ieri, 14 mai, noua secție de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, unde a fost înființat și dotat și un compartiment de endourologie cu bloc operator și laborator de litotriție, valoarea totală a lucrărilor și investițiilor realizate la această unitate medicală ridicându-se la aproximativ 3,1 milioane de euro.

Primarul General, Gabriela Firea: “Investițiile masive pe care le-am făcut în unitățile medicale administrate de noi își dovedesc rezultatele: am reușit astăzi să avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investițiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări și reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în 3 spitale administrate de Primăria Capitalei secții de urologie moderne: la Burghele, Colentina și Carol Davila, mai ales că numărul pacienților urologici este în continuă creștere.
Datorită investițiilor făcute în acest spital numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe lună, iar pacienții cu litiază renală au o șansa de a se vindeca fără intervenție chirurgicală.
Vom continua și anul acesta investițiile în spitalele pe care le administrăm, astfel încât bucureștenii, și nu numai, să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene“.
La rândul sau, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, dr. Victor Strambu, a mulțumit Primarului General pentru sprijinul necondiționat pe care l-a oferit pentru modernizarea spitalului pe care îl conduce și a explicat : “Cu fondurile alocate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, am reușit să înființăm și să dotăm un compartiment de endourologie și litotriție și am relocat, modernizat și dotat secția de terapie acută nefrologică”. De asemenea, printre cele mai importante achiziții realizate cu fondurile de la Primăria Capitalei. se numără și un scintigraf în valoare de 270.000 de euro, cel mai modern din București! În 6 luni de la darea în folosință au fost investigați aici 165 de copii, toți trimiși de Spitalul Marie Curie, conform contractului pe care îl avem cu această unitate medicală“.
Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: “În perioada 2012-2016, peste 20% din pacienții cu afecțiuni renale care ar fi trebuit tratați în Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila au fost direcționați către alte spitale cu profil urologic, în vederea definitivării tratamentului. Așa a apărut necesitatea dezvoltării Secției de Terapie Acută Nefrologică, activitatea în această secție bazându-se pe acuratețea, promptitudinea și complexitatea investigațiilor.
Transformarea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică, în Secție Clinică, era necesară pentru îngrijirea pacienților cu patologie nefrologică gravă, aflați în predializă, în stadiul de uremie avansată, cu complicații, sau în proces de inițiere a hemodializei, când este nevoie de o supraveghere strictă de 24 de ore, iar intervențiile de urgență sunt complexe. Mai mult decât atât, Centrul de hemodializă și-a mărit capacitatea de la 9 la 11 aparate“.
Înființarea și dotarea unui compartiment de endourologie și litotriție
A fost înființat și dotat un Compartiment de Endourologie si Litotriție, parte a Secției de Chirurgie, inclusiv o sală de operație necesară intervențiilor endourologice, cu rezolvarea cazuisticii de profil în internări scurte, eventual spitalizare de zi. Litotriția ultrasonică este metoda modernă la limita între nefrologie și urologie, care permite rezolvarea fara chirurgie a numeroaselor cazuri de litiază renala.
· Înființarea acestui compartiment vine în sprijinul pacienților care suferă de afecțiuni renale, pentru a trata întreaga patologie a rinichiului și căilor urinare.
· Acest compartiment este parte a Secției de Chirurgie, care include și o sală de operație pentru intervenții endourologice. Număr de paturi: 9 paturi
Relocarea, modernizarea și dotarea secției de terapie acută nefrologică (TAN): A avut loc transformarea și extinderea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică în Secție de Terapie Acută Nefrologică, care a fost relocată, modernizată și dotată, astfel încât pacienții care suferă intervenții chirurgicale și au insuficienta renala severa pot efectua ședințele de dializă fără a fi transferati. Numărul de paturi: 14.

Sursa foto: pmb.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!