Președintele AEP a anunțat că România va beneficia de vot prin internet

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) derulează în prezent un proiect pentru a implementa, în 2024, când toate rundele de alegeri vor fi organizate în acelaşi an, sistemul de vot electronic şi vot prin internet, a anunţat, miercuri, Florin Mitulețu-Buică, preşedintele AEP.

Autoritatea este într-un proiect de e-guvernare. Deşi toate statele (UE) aveau obligaţia pentru a introduce sistemul de vot electronic şi votul pe internet, avem în acest moment un singur stat Estonia care are aşa ceva, iar noi avem ca plan pentru 2024, anul în care vor fi toate alegerile în acelaşi an, locale, europarlamentare, prezidenţiale şi parlamentare, astfel încât să implementăm acest sistem de vot”, a precizat preşedintele AEP.

Prezent miercuri la conferința Smart Solutions for Smart Cities de la Palataul Parlamentului, Mitulețu-Buică a precizat că Autoritatea va propune în luna ianuarie a anului viitor modificări la legea electorală în acest sens.

Prin modificările legislative pe care le vom propune în ianuarie vom fi, zic eu, primul stat, dacă până în 2024 nu vor fi şi alte state, care va aplica cu adevărat sistemul de vot electronic şi vot pe internet”, a spus Mituleţu-Buică.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!