Președintele cere anularea acordului între Ministerul de Interne și Patriarhia Română

Într-o declarație de presă susținută înaintea ședinței cu membri ai Guvernului privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă, președintele Klaus Iohannis a reiterat îndemnul ca cetățenii să stea acasă.

Șeful Statului a criticat acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română, prin care oamenii legii acordau sprijin la împărțirea Luminii și a sfintelor Paști pentru credincioși.

El va cere în ședința cu premierul și miniștrii revenirea asupra acestui acord.

Declarația președintului: 

Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7200 de cazuri de persoane infcetate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit.

Avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci nici vorbă de relaxare.

Și ca să fie foarte foarte clar, ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă.

Cele mai bune intenții creează cele mai multe complicații. Așa se întâmplă si cu acordul BOR. Probabil intențiile sunt foarte bune dar nu s-a înțeles foarte bine. Mulți au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu e cazul. Iar explicațiile au fost optimiste.

Voi începe o ședină cu premierul și miniștrii.

În cadrul acestei ședințe voi solicita premierul să revină asupra acestui acrod să găsească o formulă care respectă principiul stați acasă care se încadrează perfect în solicitările decretului și respectă ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun experții, medicii: Stați acasă! Altfel, după Sărbători vom avea înmormântări.”

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!