Program prelungit al Primăriei Municipiului București, pentru eliberarea de noi cărţi de identitate, valabile la vot

Primăria Capitalei vine în sprijinul cetăţenilor în vederea exercitării votului la europarlamentare, asigurând un program de lucru prelungit pentru eliberarea de noi cărţi de identitate pentru cei cărora le-au expirat, le-au pierdut sau le-au fost fost furate, anunţă reprezentanţii primăriei.

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, alături de serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor aferente celor 6 sectoare, vine în sprijinul cetățenilor Municipului București în vederea exercitării dreptului la vot, asigurând, în data de 25 și 26.05.2019, program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, în conformitate cu OUG nr. 97/2005.

Astfel, programul de lucru cu publicul al birourilor de evidență a persoanelor de pe raza Capitalei și al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București va fi extins, după cum urmează: în zilele de sâmbătă, 25.05.2019, între orele 08.00-16.00 (inclusiv pentru depunerea documentelor în vederea eliberării actelor de identitate), și duminică, 26.05.2019, între orele 07.00-21.00. (07.00 – 16.00 – pentru depunerea documentelor în vederea eliberării actelor de identitate).
Cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române i a domiciliului. Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achită la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor din cele 6 sectoare, precum și prin SMS, apelând numărul scurt 7530 pentru sectorul 5.
În situația în care nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și 3 fotografii ¾ cm și taxa de 1 leu, achitată în același mod ca și în cazul cărților de identitate”, a comunicat Primăria Municipiului București.
Sursa foto: dgepmb.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!