Rareș Bogdan: „PSD vrea murdărirea imaginii României pe plan extern”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a criticat, joi, PSD, despre care afirmă că vrea „murdărirea imaginii României pe plan extern”, după ce social-democraţii au sesizat Comisia de la Veneţia în privinţa proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Încearcă să-şi joace ultima lor carte, să joace pe murdărirea imaginii României pe plan extern, pe care oricum au făcut-o zob în ultimii ani de zile.(…) Sunt locuri unde PSD încă reuşeşte să manipuleze, au reuşit în cadrul Comisiei de monitorizare, poate pentru că nu le-au fost prezentate suficient de bine argumentele, poate au încercat să manipuleze ordinar. La Comisia de la Veneţia nu vor reuşi nimic, pentru că acolo va merge atât ministrul justiției Cătălin Predoiu în care am toată încrederea, cât şi specialiştii noştri, unde vor explica totul exact de clar”, a declarat pentru MEDIAFAX Rareş Bogdan.

Liberalul a precizat că Guvernul va respecta decizia finală a Comisiei de la Veneţia.

Vom respecta întocmai, noi suntem partide europene, suntem partidul care respectă toate forurile, că se numesc comisie, Parlament sau Comisia de la Veneţia. Vom respecta întru totul, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta argumentele”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a sesizat, miercuri, Comisia de la Veneţia, la solicitarea PSD, pe tema proiectului de lege asumat de Guvern privind alegerea primarilor în două tururi. PSD acuză „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!