Referendum: Iohannis cheamă la consultări societatea civilă

Președintele Klaus Iohannis a chemat, marți, la consultări la Palatul Cotroceni, reprezentanți ai societății civile pentru a discuta despre posibilitatea organizării referendumului pe tema justiției.

Anunţul a fost făcut de Elena Calistru, președinte și co-fondator al asociației Funky Citizens: „Am primit (şi acceptat) o invitaţie de a participa la consultările Preşedintelui cu o parte din organizaţiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Se întâmplă marţi, la Cotroceni. Aşa că am nevoie de inteligenţa voastră colectivă – voi cum simţiţi acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?”, a scris Elena Calistru pe contul său de Facebook.

Deocamdată, nu este clar cine sunt reprezentanții societății civile pe care îi are în vedere președintele Iohannis, dar cel mai probabil consultările se vor referi la întrebarea care să fie pusă în cadrul referendumului.

Administrația Prezidențială a confirmat pentru Agerpres că președintele Klaus Iohannis va avea, marți, consultări cu reprezentanți ai societății civile cu privire la posibilul referendum pe Justiție.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

Credit foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!