Succes total la Atena pentru designerii români

După succesul avut la Paris, Federația Română de Design și Accesorii a fost invitată la cel mai important eveniment de modă din Atena, “Athens Xclusive Designers Week”. Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Balissarda, Luna Murgaciova, Andreea Dogaru, Flori de Ie  și alți câțiva designeri de accesorii au cucerit publicul internațional. Ei au prezentat alături de designeri din toată lumea, printre care Diego Dolcini care a lucrat pentru Emilio Pucci, Bulgari, Gucci și Dolce & Gabbana și acum are propriul brand, dar si faimosul designer Zuhair Murad.

Desfășurat într-una dintre cele mai frumose clădiri ale orașului grecesc, în Zappeion, edificiu colossal și de un lux orbitor la interior, aflat în Gradinile Naționale din Atena, evenimentul a gazduit de-a lungul anilor prezentări ale unor branduri internaționale prestigioase, precum Escada, Cacharel, Emanuel Ungaro, Vivienne Westwood, Guy Laroche, Krizia, Ferragamo, Barbara Bui, Francois & Marithe Girbaud și este susținut de Vogue Italia.

Pentru a promova creațiile lor, ca și la Paris, Ambasada Romaniei la Atena prin MAMACA a organizat, după săptamâna modei, o seară românească în care designerii prezenți la acest eveniment internațional important, au arătat, în cadru restrâns, parte din colecțiile lor diplomaților străini, oamenilor de afaceri, românilor stabiliți în Atena și presei.

Ianna Novac a susținut un recital și le-a cântat la final cea mai nouă piesă a ei, România, care a stârnit emoții puternice în rândul celor prezenți, lacrimi, dar și aplauze furtunoase.

Ianna Novac
Ianna Novac

“Am intrat în această echipă frumoasă, de oameni pasionați, care vorbesc tare frumos despre România peste hotare, și sunt tare mândră că am cântat la Ambasada României la Atena, după ce acum o lună cântam la Paris”.

Designerul Clara Rotescu, inițiatorul acestui proiect, care a ajuns să exporte în peste 15 țări, este cea care încurajează designerii români de ani de zile să se promoveze extern.

“E onorant pentru noi să fim invitați la un eveniment sustinut de Vogue, care se desfășoară intr-o locație amețitor de frumoasă, alături de nume mari ale modei internaționale. Eu am militat tot timpul ca designerii români să iasa si să exporte,  să se promoveze internațional, pemtru că suntem foarte buni. Avem multe de arătat, suntem profesioniști și competitivi. Anul asta am avut   o călecție paietată, accesorizată cu bijuterii de poveste semnate Balissarda, lucrate manual din pietre și perle. Eu știu ca suntem atât de buni că putem concura cu orice mare brand, trebuie doar determinare și perseverență”.

Cătălin Botezatu a făcut un adevărat tur de forță, a fost invitatul special de la Ambasada României, dar a făcut și un show de excepție pe podium la Athens Xclusive Designers Week.
“Am avut un an bun, am primit invitații la cele mai prestigioase evenimente externe. Promovăm designeri tineri și talentați, le facilităm accesul pe podiumurile internaționale. Suntem o gașcă de prieteni vechi care am avut ambiția de a face show-uri de modă românesti în cele mai spectaculoase locații din lume. La Atena am urcat pe podium alături de Zuhair Murad și Diego Dolcini, asta demonstrează că jucăm deja în liga grea și nu ne vom opri aici”.

Dupa succesul avut la Paris, Federatia Romana de Design si Accesorii a fost invitata sa duca mai multi designeri romani la cel mai important eveniment de moda din Atena, “Athens Xclusive Designers Week”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!