Traian Băsescu, către Liviu Pop: „Nu cred că aveţi pe cineva mai bun decât doamna Dăncilă, aşa cum e doamna Dăncilă”

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o intervenție telefonică la o emisiune televizată, că moţiunea de cenzură trebuia depusă, cu toate că are şanse mici să treacă, precizând că, după calculele sale, opoziţiei îi lipsesc cam 30 de voturi.

Fostul președinte a afirmat că „Principalul obiectiv al acestei moţiuni trebuie să fie acela de a arăta că există opoziţie, care ocazionat de moţiune, să provoace o dezbatere care să puncteze, să pună un pilon unde se află alianţa de guvernare PSD-ALDE. Nu este obligatoriu, deşi mi-aş dori foarte mult, ca moţiunea să aibă succes. Dacă ar avea succes ar fi foarte bine. În cazul în care nu are succes, oricum trebuia făcută. Moţiunea trebuia făcută”.
Traian Băsescu a adăugat că nu crede că vor fi atâtea „dezertări” în PSD încât să umple acel 30 de voturi care lipsesc opoziţie.

Dacă va avea sau nu succes, rămâne de văzut. Cred că PSD este capabil să instituie un sistem de control pe oamenii lui care să facă imposibile dezertările. Moţiunea trebuia făcută, chiar dacă are şanse mici să treacă. Nu cred că va fi o hemoragie atât de mare de PSD-işti încât să acopere golul de circa 30 de locuri. După socotelile mele, cu tot cu trecerea UDMR de partea opoziţiei, lipsesc vreo 30 de voturi”.

Fostul preşedinte a avut și un schimb de replici cu senatorul PSD Liviu Pop, invitat în studio.

Aşa cum e doamna Dăncilă, arătaţi-mi unul mai bun decât dânsa în PSD”, a afirmat Băsescu.

În replică, Liviu Pop i-a spus senatorului PMP că trebuia să vină premier al opoziţie că poate astfel ar fi fost mai credibil în rândul partidelor.

Trebuia să vină alianţa asta a austerităţii PNL-USR-PMP să vină cu dumneavoastră premier, că vă pricepeţi la toate, să spună „da, domnule dacă noi dăm jos Guvernul Dăncilă, vine domnul preşedinte Traian Băsescu ca premier al României. Poate aşa deveneaţi mai credibil în rândul Opoziţiei”, a spus senatorul PSD.

În schimb, Traian Băsescu a continuat uşor ironic, precizând că PSD nu are pe cineva mai bun ca Viorica Dăncilă pentru şefia Guvernului.

Ţi-am spus eu că vreau să vin? Eu sunt europarlamentar. Deocamdată am altă treabă. Nu cred că aveţi pe cineva mai bun decât doamna Dăncilă, aşa cum e doamna Dăncilă. Voi nu vă daţi seama cum vă vedeţi din afară. Voi vă credeţi deştepţi când sunteţi acolo, între voi, şi mergeţi cu programul lui Daddy care a nenorocit ţara, fără să înţelegeţi ce faceţi. Nu sunteţi nişte oameni neapărat vinovaţi pentru că, dacă nu înţelegeţi, asta e, atât puteţi face pentru ţara asta”, a conchis Băsescu.

Moţiunea de cenzură, împotriva Guvernului Dăncilă, depusă de partidele de opoziţie a fost citită, în plenul reunit de miercuri, iar dezbaterea şi votul acesteia va fi dat marţea viitoare.

Textul moțiunii de cenzură face referire la eșecul organizării alegerilor din străinătate, la situația din Valea Uzului, dar și încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție.

 
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!