UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Kelemen Hunor a precizat că prezidențiabilul urmează să fie stabilit într-o şedinţă a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) programată în 28 august.
În cadrul unui interviu acordat RFI, președintele UDMR a subliniat că o candidatură a sa la Preşedinţie nu mai este o ambiţie personală. 

Cel mai comod este să meargă liderul de partid, e cea mai simplă variantă, hai să spunem așa, cu cele mai puține complicații în interior, dar după ce de două ori eu am fost, nu mă tentează în sensul că trebuie să fiu eu neapărat. Vom vedea ce spun și colegii, dar este competiția deschisă sau posibilitatea să se înscrie oricine dorește până în 28 august există, nu am stabilit și nu vom stabili înainte de 28”, a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că UDMR-ul nu are un discurs mai radical în ultimii ani, așa cum a fost acuzat, ci responsabil.

Discursul nostru este un discurs constant de aproape 30 de ani, discurs care permanent a fost un discurs responsabil și față de comunitatea noastră și față de România. Deci eu nu cred că UDMR-ul are un discurs mai radical. Sigur, când sunt chestiuni care trebuie spuse tranșant, vom spune tranșant. Eu nu sunt de acord că trebuie să mă ascund după degete și permanent trebuie să formulez mesajele extrem-extrem de diplomatic”, a conchis liderul UDMR.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!