USR: „Nominalizarea lui Şerban Nicolae la funcţia de Preşedinte al Senatului, o jignire adusă României”

Potrivit unui comunicat de presă lansat de Uniunea Salvați România, formațiunea politică își manifestă nemulțumirea față de nominalizarea, de către PSD, a lui Şerban Nicolae pentru funcţia de Preşedinte al Senatului.

USR consideră nominalizarea o jignire adusă României şi statului de drept.

USR transmite că aproape toate iniţiativele legislative promovate de parlamentarul Şerban Nicoale s-au remarcat prin tenacitatea cu care a urmărit subminarea justiţiei şi slăbirea statului de drept, favorizarea furtului din banul public, protejarea intereselor aparatului de partid al PSD-ului şi crearea unei noi nomenklaturi de partid.

Comportamentul grobian şi lipsit de orice urmă de respect faţă de unii colegi parlamentari, promovarea naţionalismului deşănţat şi a urii faţă de cei care s-au opus regimului comunist şi criminal din România, dispreţul total faţă de românii din Diaspora sunt incompatibile cu persoana care ocupă a doua funcţie într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene.

Simpla numire a lui Şerban Nicolae drept candidat la cea de-a doua funcţie în stat ne demonstrează cinismul acestui partid total corupt, rupt de ce înseamnă binele românilor.

Şerban Nicolae este întruchiparea a tot ceea ce înseamnă vechea clasă politică din România, apărătoare a corupţilor şi a furtului din banul public, interesată doar de privilegii personale şi de clasă, interesată să controleze justiţia şi sistemul de promovare în funcţiile publice. Alegerea lui Şerban Nicolae în funcţia de Preşedinte al Senatului ar echivala cu aducerea lui Liviu Dragnea de la Jilava şi înscăunarea lui, iarăşi, la Camera Deputaţilor”, transmite senatorul USR Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

Propunerea USR pentru funcţia de Preşedinte al Senatului României este senatorul Vlad Alexandrescu, profesor la Universitatea Bucureşti, fost ambasador în Marele Ducat de Luxemburg (2006-2011), ministru al Culturii (2015-2016)”, se arată în comunicatul USR.

Senatorul PSD Florian Bodog a anunțat, luni, că Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru președinția Senatului. El a câștigat bătălia internă cu 35 de voturi “pentru” în fața contracandidatului său Radu Oprea, care a obținut doar 26 de voturi.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!