10 milioane de români în diaspora. Radu Herjeu, ironic: „Nici nu mai are rost să merg la vot. Decid ei”

Membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului, Radu Herjeu, a avut o reacție ironică, după ce ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat că există date conform cărora în afara ţării sunt aproape 10 milioane de români.

Într-o postare pe pagina de socializare, acesta afirmă că „nici nu mai are rost să merg la vreun scrutin”.

Ha! Tocmai am aflat de la televizor că, de acum înainte, nici nu mai are rost să merg la vreun scrutin. Vor avea grijă de viitorul meu în țara în care trăiesc cele (cică) 9,7 milioane de români care nu trăiesc în ea!!!! Mă rog, atâția zice guvernul că i-ar fi spus ambasadele că sunt! Ca să nu ne mirăm, probabil, când o să apară aproape 10 milioane de voturi prin corespondență, care, logic, vor decide singure ce și cum

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a precizat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele mai recente statistici indică o cifră de aproximativ 9.700.000 de români plecaţi în afara graniţelor, dintre aceștia „aproximativ 5.600.000 se află în Diaspora, diferența în comunitățile istorice”.

„Principala solicitare a românilor din afară este starea infrastructurii şi când mă refer la infrastructură, mă refer la drumuri, autostrăzi, drumuri, judeţene, comunale, spitale, investiţia şi existenţa unor condiţii decente în sănătate şi existenţa şcolilor, toate aceste lucruri i-ar determina pe ei să se întoarcă acasă. (…) Motivele cele mai des invocate când vine vorba de România sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului, corupţia. Remedierea acestor motive ale plecării lor ar constitui motivul principal pentru întoarcerea în România, însă probabilitatea celor chestionaţi în următorii patru ani ne arată că un număr mic dintre aceştia îşi doresc să se întoarcă”, a subliniat ministrul.

Sursa foto: Facebook/ Radu Herjeu

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!