ANOFM: Agenții economici oferă peste 24.000 locuri de muncă la nivel național

Conform comunicatului de presă lansat luni, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele ANOFM, sunt disponibile 24.291 locuri de muncă. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (2.636), lucrător comercial (947), paznic (814), muncitor necalificat în industria confecţiilor (770), ucenic (670), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (592), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (537), manipulant mărfuri (505), confecţioner-asamblor articole din textile (522), casier (505).

Din cele 24.291 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.055 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 14.187 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.

Se precizează că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informațiile prezentate reflectând situația existentă la ora 7:00 AM.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!