Ce trebuie să faci ca să publici în Financial Times “Scrisoarea lui Tudorel Toader”

Publicarea unei scrisori în Financial Times, aidoma celei anti-Kovesi a lui Tudorel Toader, se află la îndemâna oricărui cetățean, atât timp cât respectă câteva reguli redacționale ale publicației.
Extrem de important este că editorii Financial Times nu garantează veridicitatea afirmațiilor din scrisori, textul fiind strict opinia autorului, și nu neapărat adevărul absolut.

În urma publicării în Financial Times a scrisorii Ministrului de Justiție, Tudorel Toader, “The ‘coercion’ in Romanian anti-corruption campaign” (“Constrângerea” în campania anti-corupție din România) în care își expune motivele pentru care Laura Codruța Kovesi nu ar trebui aleasă în funcția de Procuror-Șef European, redacția noastră a aflat că procedura de publicare este una extrem de facilă, tot ce ai de făcut este să trimiți scrisoarea în cauză la letters.editor@ft.com. Pentru a avea mai multe șanse spre a fi publicată, Financial Times recomandă ca scrisoarea sa aibă maximum 400 de cuvinte, să se evite jargonul, să fie civilizată și reamintește ca “părerea exprimată în scrisoare poate să fie în dezacord cu opiniile altor cititori“.

Scrisoarea lui Tudorel Toader a fost trimisă în nume personal, spre deosebire de altă scrisoare, spre exemplu,  postată în aceeași zi în Financial Times, “Proposed UK amendments will weaken financial transparency” (Amendamentele propuse de Marea Britanie vor slăbi transparența fiscală) semnată cu poziție oficială, Gavin St. Pier, Chief Minister of Guernsey (deputat în Guvernul din Guernsey), ceea ce înseamnă că, probabil, Tudorel Toader nu a fost mandatat de Guvernul României să trimită această scrisoare.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a publica o scrisoare în Financial Times:

  • accesând linkul din Financial Times , puteți trimite scrisoare la adresa  Letters Editor, Financial Times, One Southwark Bridge, London SE1 9HL, UK însoțită de adresă, număr de telefon și adresă de e-mail
  • email la letters.editor@ft.com însoțit de aceleași date personale. 
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!