Dansul sportiv din România se pregătește de marea lună a performanței

Dansul sportiv din România se află în plină perioadă premergătoare a marilor competiții interne, cu puternic impact în întrecerile mondiale. Urmează o luna de foc, plină de evenimente importante.

Brașov – capitala dansurilor standard și latino americane

Balul va fi deschis de Campionatul Național de dans sportiv pe sectiuni (standard și latino americane). Astfel, Brașovul va fi, pentru două zile, capitala dansului sportiv, perechi din toata țara urmând a se întrece pentru obținerea titlului de campion național. Această competiție reprezintă, totodată, și criteriu de calificare pentru perechile care vor reprezenta România la campionatele și cupele mondiale si europene din anul 2019, precum si perechile care vor face parte din lotul național în anul curent.

Pentru prima oară, etapă de GrandSlam în România, la București

A doua competiție este organizată la București. În perioada 15-17 martie se desfășoară cea mai importantă competiție de dans sportiv din lume. Este pentru prima dată când România are onoarea să organizeze un GrandSlam. Anual, Federația Mondială de Dans Sportiv acordă dreptul de organizare pentru doar cinci GrandSlam-uri. În România se va organiza primul GrandSlam al anului, urmând ca următoarele sa fie organizate de Taiwan, Italia, Germania și Rusia. Ca și în alte sporturi, la GrandSlam, datorită premiilor și punctelor din clasamentul mondial, puse în joc, vor participa toate perechile de top ale dansului sportiv. Bucureștenii vor avea, astfel, ocazia unică de vedea în plină acțiune campioni mondiali și europeni, practic toate perechile finaliste la aceste competiții.

Titlurile la 10 dansuri se dau la Piatra Neamț

Perioada de emoție a dansului sportiv se încheie în inima Moldovei, la Piatra Neamț, unde în perioada 6-7 aprilie vor fi decernate titlurile de campioni naționali la dans sportiv – 10 dansuri (ambele secțiuni cumulate), precum și campionii pe cele doua secțiuni (standard şi latino+americane) pentru categoria de vârstă până în 21 de ani. În fosta capitala a Moldovei se vor stabili perechile care vor reprezenta România la Campionatele și Cupele Mondiale și Europene la 10 dansuri. Tot aici, în urma rezultatelor finale, se va definitiva lista completă a lotului național de dans sportiv pentru anul 2019.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!