Nelu Tătaru: „Dacă respectăm regulile, putem vorbi de o aplatizare în 2-3 săptămâni”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că se poate vorbi de o aplatizare sau de o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 doar dacă sunt respectate regulile. În caz contrar, va urma o creștere progresivă a acestora, creștere pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze.

De la prima săptămână a lunii iunie a urmat creșterea, am avut măsuri de relaxare și lipsa unui cadru legislativ. Din 23 iulie am reluat munca titanică de identificare, izolare, carantinare.

Suntem în săptămânile în care se consumă boala a aproape 4000 de pacienți care au refuzat internarea sau care au cerut externarea. Sunt două săptămâni grele. Rămâne ca noi să adaptăm unitățile sanitare pe care le avem, paturile de ATI, la numărul de cazuri pe care le vedem zilnic. Dacă le gestionăm și noi, și populația, și agenții economici și respectăm regulile simple, putem vorbi peste două- trei săptămâni de o aplatizare și o scădere. Dacă nu, să ne așteptăm la o creștere progresivă pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze”, a declarat Nelu Tătaru.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.356 de cazuri noi de COVID-19. De asemenea, a crescut și numărul pacienților internați la ATI la 402. În ultimele 24 de ore au decedat 35 de români din cauza COVID-19.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!