Noile condiții pentru programul „Prima casă”, redenumit „O familie – o casă”

Programul “Prima casă”, extins și redenumit “O familie – o casă”, va avea o nouă variantă, care va presupune majorarea până la 80% a garantării creditului de către stat, precum și reducerea dobânzilor pentru anumite categorii de persoane.  

Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanțare pentru românii care doresc să cumpere locuințe. Concret, ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50%, cât este în prezent, la 80% din valoare creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune și reducerea substanțială a dobânzii pentru familiile cu copii și pentru persoanele cu dizabilități”, a anunțat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă.

Plafoanele maxime de venituri ar urma să fie de 8.000 lei pentru 1 persoană, 10.000 lei pentru 2 membri ai familiei, 11.000 lei pentru 3 membri și 12.000 lei pentru 2 adulți și 2 copii, vârsta maximă pentru înscriere în program fiind de 55 ani. Avansul s-ar cifra între 5% – 10% cu o perioadă de grație de 3 ani, iar dobânzile anuale – fixe în lei – ar fi între 0,9% și 5,5%, raportat la numărul de membri ai familiei.

Extindem Prima casă și numim programul O familie – O casă. Condițiile la Prima casă au fost bune inițial, dar au devenit mult prea restrictive și toți sunt nemulțumiți. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să își cumpere o casă, nu o bojdeucă. Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puțini mai aveau acces și la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susține asta“, a spus, ieri, Liviu Dragnea la România TV.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!