Viorica Dăncilă: ”Mi se pare nepotrivit că cei care au muncit atât pentru România, nu au fost invitaţi la Summit”

Premierul Viorica Dăncilă a fost prezent astăzi la slujba de sfințire a apei, de Izvorul Tămăduirii, din comuna Nucet, Dâmbovița.

După eveniment, Dăncilă a declarat că este nemulţumită de atitudinea Preşedinţiei, care nu a lansat o invitaţie către premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmând că acesta este, de fapt, mesajul transmis liderilor europeni.

„Dacă voi fi invitată, voi merge la Summit. Guvernul a asigurat din punct de vedere financiar Summitul. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit atât pentru România, care au făcut atâtea lucrări nu au fost invitaţi la Summit”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Când am vorbit la Ateneu eu am adresat un mesaj de unitate, i-am dat posibilitarea preşedintelui României să vorbească, penru că eu am crezut că trebuie să existe consens pe perioadă Preşedinţiei române a Consiliului UE. Nu am fost invitată. Gândiţi-vă că vin toţi liderii europeni. E un mesaj pe care îl vom da pentru întreaga Europă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizări şi agenda 2019-2024″, a mai spus premierul.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, va avea loc pe 9 mai la Sibiu, va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!