Jumătate din bugetul „Rabla pentru electrocasnice” este deja epuizat

Jumătate din bugetul alocat în acest an Programului Rabla pentru electrocasnice, în valoare totală de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în trei ore și jumătate de la debutul sesiunii de înscriere, potrivit datelor postate în timp real pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

La ediția anterioară a programului, lansată pe data de 19 decembrie, peste jumătate din bugetul total alocat, de 20 de milioane de lei la vremea respectivă, s-a epuizat în primele două zile de la demararea înscrierilor.

Conform datelor Ministerului Mediului, postate pe o pagină de socializare, până la ora 13:00 au fost rezervate 55.578 de vouchere, dintre care 24.853 pentru televizoare, 10.830 pentru aparate frigorifice, 9.959 pentru mașini de spălat rufe, 5.094 pentru mașini de spălat vase și 4.842 pentru aparate de aer condiționat.

Din punct de vedere al distributiei geografice, cele mai multe vouchere au fost rezervate în Municipiul București (15.265), județul Prahova (2.154) și județul Dolj (2.116).

Programul are un succes uriaș! În primele trei ore de la lansare, au fost deja rezervate vouchere care reprezintă aproape întreg bugetul ediției de anul trecut (20 de milioane de lei, la ediția anterioară n.r.). Aceste rezultate m-au convins să dispun crearea unei linii dedicate și instituțiilor publice. Deșeurile de echipamente electrice și electronice trebuie să ajungă la reciclat, nu să zacă prin subsoluri!”, a scris ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe pagina de socializare.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!